• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Polonya: Ukrayna, Kırım’ı Kurtaramayabilir

Byadmin

Şub 4, 2024

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın Kırım konusundaki açıklamaları, Ukrayna ile Polonya arasında yeni bir sürtüşmeye neden oldu.

Polonya basın-yayın organlarının gündemine, Polonya Cumhurbaşkanı Duda’nın Kırım hakkındaki sözleri damga vurdu. Duda, Polonya’da bir televizyon kanalına verdiği demeçte, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk illerini geri alacağına inandığını, fakat Ukrayna’nın Kırım’ı geri alacağından emin olmadığını söyledi. Kırım’ın özel bir bölge olduğunu söyleyen ve bu özel durumun tarihsel nedenlerden de kaynaklandığını söyleyen Duda, Polonya’nın tarihte uzun yıllar boyunca Ruslar’ın elinde kaldığını ifade etti.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda’nın bu sözlerine, Ukrayna’dan tepki geldi. Ukrayna’nın Varşoya Büyükelçisi Vasil Zvariç, yaptığı açıklamada, asıl olanın uluslarası hukuk olduğunu söyledi ve “Kırım, Ukrayna’nın parçasıydı, hala da öyledir ve gelecekte de öyle olacaktır”, dedi. Büyükelçi ayrıca, Ukrayna’nı toprak bütünlüğünü korumanın hür dünya için bir yükümlülük olduğunu ifade etti.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir