• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Ukrayna Başkomutanı Zalujni Görevden Alınıyor mu? ABD, Ne Diyor?

Byadmin

Şub 5, 2024

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Başkomutan Valeri Zalujni’yi görevden alacağına ilişkin söylentiler son haftalarda iyice yoğunlaşırken, ABD yönetimi, bu konuda sonunda bir açıklama yaptı. ABD Başkanı Joe Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD’nin bu konuya müdahale etmeyeceğini söyledi.

Sullivan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu konunun Ukrayna yönetiminin yetki alanında bulunan bir konu olduğunu ve ABD’nin bu konuya “öyle veya böyle” müdahale etmemesi gerektiğini söyledi. Sullivan, “biz, bu somut olarak konuya müdahale etmeyeceğimizin mesajını açık bir şekilde Ukraynalılar’a verdik. Biz, bu konuda net bir şekilde Ukraynalılarla konuştuk”, dedi.

Biden’ın yardımcısının bu mesajı, ABD’nin Zalujni’nin görevden alınması konusuna onay verdiği anlamında yorumlanıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile Başkomutan Zalujni arasında anlaşmazlıkların olduğu, aylardan beri konuşuluyor. Görüş ayrılıkları özellikle, geçen Aralık ayında Zalujni’nin the Economist dergisine verdiği röportajda, Zelenski’nin o dönemdeki iddialarının aksine, savaşın çıkmaza girdiğini söylemesiyle ve Zelenski’nin iki gün sonra bunu yalanlayan bir demeç vermesiyle daha da açığa çıkmıştı. ABD basını, Zelenski’nin Zalujni’yi görevde almasının an meselesi olduğunu ve Zelenski’inn bu konuda ABD yönetimini bilgilendirdiğini konuşuyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir