• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Kritik İsimden Kiev’e Kritik Ziyaret

Byadmin

Şub 2, 2024

ABD’den Ukrayna’ya yardımın devam edip etmeyeceğinin tartışıldığı bugünlerde, ABD yönetiminden Ukrayna’ya önemli bir ziyaret gerçekleşti. ABD’nin Doğu Avrupa’dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Kiev’i ziyaret etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ve Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ile görüşen Nuland, Putin’in “hoş sürprizlerle” karşılaşacağını söyledi.

Victoria Nuland, görüşmelerin ardından yaptığı basın açıklamasında, bu yılın Ukrayna açısından önemli başarılar getireceğini söyledi. ABD’nin Ukrayna’ya yardım paketinin yakın zamanda onaylanacağını tahmin ettiğini söyleyen Nuland, “Ukrayna, bu yıl savunmasını güçlendirmeye yoğunlaşacak olsa bile”, Putin’in “hoş sürprizlerle karşılaşacağını” ifade etti. Nuland ayrıca, uzun menzilli GLDSP füzelerinin de Ukraya’ya gönderilmekte olduklarını belirtti.

Victoria Nuland, bundan tam on yıl önce, Kiev’de Batı yanlılarının düzenlediği ihtilale aktif destek veren tavrıyla biliniyor. O dönemde batı yanlısı grupların mitinglerinin yasaklanmış olmasına rağmen Nuland, burada göstericilere kurabiyeler dağıtıp konuşma yaparak, onlara sembolik açıdan önemli destek vermişti.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir