• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

AB’den, Ukrayna’yla Müzakerelere Başlama Kararı

Byadmin

Ara 14, 2023

Avrupa Birliği, Ukrayna ile yakın gelecekte müzakerelere başlama kararı aldı.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, yaptığı açıklamada, Macaristan dışındaki Avrupa Birliği ülkelerinin, Ukrayna ile üyelik müzakerelerine başlama kararı aldığını açıkladı. Ukrayna’yla müzakerelere başlanmasına karşı çıkan Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın oylama sırasında salonu terk ettiği bildirildi. Orban’ın bu tavrı, “dolaylı onaylama” olarak değerlendirildi.

Zirvede, Ukrayna dışında, Moldova ile de müzakerelere başlanması, ayrıca, Gürcistan’a aday üyelik statüsü verilmesi kararı alındı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, zirveden kısa süre önce video-konferans yoluyla yaptığı çağrıda, Avrupalı liderlere, “Ukrayna halkına ve Ukrayna halkının Avrupa’ya olan inancına ihanet etmeyin”, diye seslenmişti.

Avrupa Birliği, böylelikle, Ukrayna yönetiminin taleplerinden biri olan, savaş esnasında mücakerelere başlama isteğini yerine getirmiş oldu.

Öte yandan AB yetkilileri, Ukrayna yönetiminin istediği şekilde bir “ekspres üyeliğin” söz konusu olamayacağını, önceki açıklamalarında da dile getirmişlerdi. Uzmanlar, Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliğinin 2030’dan önce gerçekleşmeyeceğini söylüyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir