• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Zelenski: Batı’dan Yardımın Süreceğine İnanıyorum

Byadmin

Ara 19, 2023

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, düzenlediği yıl sonu basın toplantısında, Batı’dan Ukrayna’ya yardım konusunda beliren aksaklıklarla ilhgili olarak, ABD’nin ve AB’nin Ukrayna’ya yardımı sürdüreceğine inandığını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Zelenski, Ukrayna’nın savaşa devam edebilmek için ABD ve AB’den acil yardıma ihtiyacının olduğunu söyleyerek, “ortaklarımızın bizi dinlemeleri ve duymaları beni memnun ediyor. Ben, Ukrayna’ya desteğin çok kısa zamanda geleceğine inanıyorum”, diye konuştu.

Ukrayna Başkomutanı Valeri Zalujni ile ilişkisine de değinen Zelenski, Zalujni’nin Ukrayna’nın savunulması alanında görevler üstlendiğini ve bu alanda kendisiyle birlikte çalıştığını söyledi. Zalujni ile görüş ayrılıkları hakkındaki soruya ise Zelenski, bu konuda ayrıntılı bilgi vererek düşmana ayrıntılı bilgi sunmanın doğru olmayacağı yanıtını verdi.

Ukrayna Ordusu’nun 450 bin ila 500 bin kişinin daha silah altına alınması gerektiğini söyleyen Zelenski, kendisinin bu konuyu incelemekte olduğunu belirtti.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir