• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

AB’den Ukrayna ve Moldova’ya Karamsar Tahmin

Byadmin

Eyl 29, 2023

Avrupa Birliği’nin yeni Ukrayna Temsilcisi Katarina Mathernova, Ukrayna ve Moldova’nın AB üyeliğine ilişkin, karamsar değerlendirmede bulundu.

Ukrayna’nın önde gelen yayın organlarından Yevropeyska Pravda’ya demeç veren Mathernova, Moldova ve Ukrayna’nın işgalden kurtulmadan AB üyesi olabileceği konusundaki değerlendirmelerin aksine, bu iki ülkede işgal devam ettikçe, bu ülkelerin Avrupa Birliği üyesi olma ihtimalinin zor olduğunu söyledi. Moldova’da ayrılıkçı Rus azınlığın yaşadıı Transdinyester bölgesinin olduğunu hatırlatan Mathernova, Moldova’nın bu şartlarda AB üyesi olması halinde, Avrupa Birliği’nin bu sorunun içine çekilmiş olacağını ve yaşanan çeşitli olayların, AB’nin bu tür toprak çatışmalarının içine çekilmeyi arzu etmediğini gösterdiğini kaydetti. Ukrayna konusunda durumun daha da karmaşık olduğunu söyleyen Mathernova, Ukrayna’da sıcak savaşın sürdüğünü hatırlattı. Dier taraftan Mathernova, bu ülkelere somut AB perspektifi verilmesi halinde, bunun, o ülkelerin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasına yardımcı olabileceğini ifade etti.

Ukrayna’nın 2030 yılına kadar AB üyesi olmasının mümkün olduğunu söyleyen AB temsilcisi, öte yandan, Ukrayna’nın üyeliği elde edebilmesi için çok sayıda ödevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir