• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Zelenski: “Bu Olmazsa, ABD Stratejik Ortağımız Olmaz”

Byadmin

Şub 19, 2024

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna’nın ABD’den gelecek 61 milyar dolarlık yardım paketine ABD Parlamentosu’nun onay vermesini umduklarını, zira, ABD’nin Ukrayna’nın stratejik ortağı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile biraraya gelen Zelenski, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD’nin bu yardım yerine alternatif yardım senaryolarına yönelmesi halinde, ABD’nin Ukraya’nın stratejik ortağı olmayacağını söyledi. Zelenski, bu nedenle, Ukrayna’nın hiçbir alternatifi gözden geçirmediğini dile getirdi.

Kamala Harris ie, verdiği yanıtta, ABD’nin sadece “A” planının olduğunu ve bu planın, Ukrayna’ya gerekli her türlü desteğin verilmesini öngördüğünü söyledi.

ABD yönetiminin Ukrayna’ya gönderme niyetinde olduğu 61 milyar dolarlık yardım paketi, muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti milletvekillerinin engeline takılmış durumda. Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin mart ayına kadar tatile girmesi, yardımın daha da gecikmesine neden oluyor. ABD yönetimi, bu paketin gecikmesinin, Ukrayna Ordusu’nun son zamanlarda Rus Ordusu karşısında zor duruma düşmesine yol açtığını belirtti.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir