• Cts. Nis 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Zelenski: Ahlak Sınırını Aştılar!

Byadmin

Mar 4, 2024

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Polonya sınırında Polonyalı çiftçilerin yaptığı eylemlerin gerek ekonomi, gerekse ahlak konusunda sınırı aştığını söyledi.

Dün akşam ulusa sesleniş konuşması yapan Zelenski, Ukrayna gibi savaşta kanını feda etmek zorunda kalan bir ülkenin durumundan başka bir ülkenin kendi iç politik hesapları uğruna yararlanmasının anlaşılmaz olduğunu dile getirdi. Zelenski, Ukrayna’nın bu zorlukla da başa çıkabilecek güçte olduğunu ifade etti.

Polonyalı çiftçilerin Ukrayna tarım ürünlerinin bedelsiz ithalatına yönelik protesto eylemleri, son haftalarda iyice şiddetlendi. Bazı Polonyalı eylemcilerin, Ukrayna’ya gönderilen askeri malzemelere de engel olmaya çalıştıkları bildiriliyor. Ukrayna yönetimi, bu protesto gösterilerinde Rusya’nın da parmağının olabileceğini savunuyor. Polonya’da geçen sonbaharda Avrupa Birliği ile ilişkileri düzeltme yanlısı bir hükümetin işbaşına gelmesi, Polonyalı çiftçilerin protestolarını dindirmeye ve iki ülke arasındaki sorunları çözmeye yetmedi. Ukrayna basını, Polonya’nın Ukrayna’yı arkadan hançerlediğini savunuyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir