• Pts. May 20th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Ukrayna, En Büyük Hava Saldırısına Uğradı!

Byadmin

Ara 29, 2023

Rusya, Ukrayna’ya, savaşın başından bu yana en büyük hava saldırısını düzenledi. Ukraya, güne patlamalarla uyandı. Başkent Kiev ve Ukrayna’nın diğer büyük şehirleri Harkov, Odesa, Dnipro, Zaporojye ve Lviv, Rus füze ve ihalarının hedefi oldu. En az 30 sivil ölürken, 160’tan fazla sivil de, yaralandı.

Ukrayna makamlarının yaptığı açıklamaya göre, bu sabah erken saatlerde Rusya, Ukrayna’ya 122 adet füze ve 36 adet kamikaze iha gönderdi. Ukrayna makamları, bu füzelerden 87’sinin, kamikaze ihalardansa 27’sinin avada imha edildiğini söylüyor. Öte yandan, gerek hedefe ulaşan füze ve ihalar, gerekse havada imha edilen iha ve füze parçaları, önemli yıkıma neden oldu. Ülkenin ikinci büyük kenti Harkov’da elektrik altyapı tesislerinin isabet alması sonucunda, elektrikli toplu taşıma araçları bir süre çalışamadı.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ruslar’ın öncelikli olarka Ukrayna’daki altyapı tesislerini hedef aldıklarını söyledi.

Rusya’nın bu saldırısının, Ukrayna füzelerinin Kırım’da bir Rus çıkarma gemisini batırmasına misilleme olarak gerçekleştirildiği değerlendirmesi yapılıyor.

Öte yandan Ukrayna yönetimi, Rusya’nın uzun bir zamandan beridir füze saldırısı yapmadığına dikkat çekerek, yakın zamanda yoğun füze saldırıları yapacakları uyarısında bulunuyordu.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir