• Per. May 2nd, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Polonyalılar, Ukrayna Sınırını Tamamen Kapattı!

Byadmin

Şub 19, 2024

Ukrayna’nın tarım ürünlerinin bedelsiz olarak Avrupa ülkelerine ithal edilmesine tepki gösteren Polonyalı çiftçilerin eylemleri, giderek şiddetleniyor. Polonyalı çiftçilerin Ukrayna ile Polonya arasındaki dokuz adet sınır kapısından altısında yük geçişine engel oldukları, ayrıca, yolcu otobüslerini de durdurdukları bildiriliyor.

Ukrayna makamlarının yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Polonya sınırında bulunan Yagodin, Ustilug, Ugrıniv, Rava-Ruska, Şegıni ve Krakivets sınır kapılarının, göstericilerin eylemleri nedeniyle tıkandığı bildiriliyor. Polonyalı eylemcilerin, demiryolu ulaşımını da durdurmaya çalıştığı, fakat Polonya polisinin müdahalesi sonucunda, bu eylemin sonuçsuz kaldığı kaydedildi.

Polonyalı çiftçilerin Ukrayna sınırındaki eylemleri, geçen yazdan beri, aralıklı olarak devam ediyor. Ukrayna Hükümeti, Polonya’da geçen yılın sonbaharında yapılan seçimler sonrasında yeni hükümetin bu konuya çözüm getireceğini ummaktaydı. Fakat gelişmeler, yeni hükümetin de bu konuda Ukrayna’yı tatmin edecek bir çözüm getiremediğini gösteriyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir