• Cts. May 4th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Çin’den Savaşı Bitirme Hamlesi

Byadmin

Mar 1, 2024

Çin Hslk Cumhuriyeti, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı sona erdirecek olan barış müzakerelerine geçilebilmesi amacıyla, özel temsilcisini Rusya’ya ve Ukrayna’ya gönderiyor.

Çin’in Özel Temsilcisi Li Huey, bu amaçla, Moskova’yı, Kiev’i ve Avrupa başkentlerini ziyaret edecek. Huey, uzun süren savaşın uluslararası toplumun ortak çıkarlarına hitap etmediğini söyledi. Özel temsiklci, Çin’in bu çatışmanın sona ermesi ve siyasi açıdan çözüme kavuşturulması için işbirliğine hazır olduğunu dile getirdi. Özel temsilci, Çin’in bu konuda elinden gelen katkıyı sunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Çin, Rusya ile yakın ilişkiler içinde olmakla birlikte, Ukrayna ile de ilişkilerini korumaya çalışıyor. Savaşın başlamasından önce Çin, Ukrayna’nın en büyük ticari ortağı idi. Çin, Ukrayna’nın bağımsızlığını korumasını istemekle birlikte, ABD’nin bu savaş vesilesiyle bölgede etkisini arttırmasına da karşı çıkıyor. Bu nedenle Çin, Türkiye gibi, savaşın bitmesini isteyen ve arabuluculuk girişiminde bulunan ülkeler arasında yer alıyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir