• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Ukrayna’dan Dünyaya Sert Tepki

Byadmin

Ara 29, 2023

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hava saldırısında çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesi, Ukrayna yönetiminin tepkisine neden oldu. Ukrayna yönetimi, “Ukrayna’dan yorulduğunu” söyleyenlere ve “müzakerelere başlanmasını” tavsiye edenlere tepki gösterdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “uluslararası toplumu, Ukrayna halkına yönelik Rus soykırımını durdurmaya çağırıyoruz. “Ateşkes”, “topraklardan geçici olarak vazgeçme”, “yorgunluk”, “müzakereler” gibi sözler, Rus saldırganlığını durdurmayacak, tam tersine, bu saldırganlığın boyutlarını daha da arttıracaktır. Rusya, Ukrayna’nın tamamen imha edilmesi dışında hiçbir senaryoyu dikkate almamaktadır”, ifadelerine yer verildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’yı sadece daha fazla silahın, daha fazla füzesavar sisteminin durduracağını söyleyerek, uluslararası topluma, Ukrayna’ya yardımı arttırması çağrısında bulundu.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Oleksiy Danilov da, bu saldırının Ukrayna’da Rusya’ya, Ruslar’a, Rusça’ya, Rus kültürüne olan tepkiyi ve nefreti daha da körükleyeceğini ve Ukrayna’da her türlü Rus yanlısı oluşumların ortaya çıkma ihtimalinin yok edileceğini dile getirdi.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir