• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Savaş, Polonya’ya mı Sıçrıyor? Tehlikeli Gelişme

Byadmin

Ara 30, 2023

Rusya’nın Ukrayna’ya dün kitlesel hava saldırısı düzenlemesinin ardından Polonya, kendi toprakalrına bir Rus füzesinin girdiğini iddia etti.

Polonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya’nın dünkü füze saldırıları sırasında bir Rus füzesinin Ukrayna tarafından sınırı geçerek Polonya hava sahasına girdiği ve üç dakika kadar Polonya hava sahasında kaldıktan sonra tekrar Ukrayna tarafına geçtiği dile getirildi.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Varşova Maslahatgüzarı’nı çağırarak Polonya’nın tepkisini iletti ve bu olayın tekrar etmesi halinde, Polonya2nın tepkisinin sert olacağını ifade etti.

Öte yandan Polonya makamları, Ukrayna sınırında bulunan Lublin ilinde, Rus füze parçalarının olup olmadığına yönelik olarak bugün inceleme yapacak.

Rusya ise, kendilerinin bu konuda bir yanıt vermeden önce, Polonyanın kendilerine delil sunması gerektiğini dile getiriyor.

Polonya’nın NATO üyesi olması, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın NATO ülkelerine de sıçrayacağı konusunda endişelerin artmasına neden oluyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir