• Paz. May 19th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Rusya, Kuzeyden Saldırır mı? Kuzey Sınırında Rus Varlığı, Ne Durumda?

Byadmin

Oca 19, 2024

Ukrayna Birleşik Kuvvetler Komutanı Sergiy Nayev, Rusya’nın Ukrayna’nın kuzey ve kuzeydoğu sınırlarındaki durumun, Ukrayna açısından kontrol edilebilir durumda olduğunu söyledi.

Nayev, yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’nın kuzeydoğu sınırında 20 bin civaında aekerinin olduğunu ve bu askerlerin daha ziyade, istihbarat, sınır bölgelerine küçük çaplı saldırı faaliyetlerinde bulunduklarını, ayrıca, yeni istihkamlar oluşturduklarını söyledi. Ukrayna’nın Belarus sınırı tarafında Belarus askerlerinin sayısının ise 1800 civarında olduğunu söyleyen Nayev, burada durumun, Ukrayna açısından kontrol edilebilir olduğunu kaydetti. Öte yandan Nayev, Belarus’un Rusya ile Birlik Devleti anlaşması çerçevesinde birlikte hareket ettiğini ve Belarus’taki silah fabrikalarının Rus Ordusu için sürekli olarak mermi ürettiğini ifade etti.

Ukrayna askeri yetkilileri, Ukrayna’nın kuzey sınırına 500 bin civarında mayın döşediğini açıklamışlardı. Rsuya-Ukrayna Savaşı’nın başladığı tarihlerde Ukrayna’nın Rusya ve Belarus sınırlarının korunaksız olmalarının da sonucunda, savaşın başlarında Ruslar Kiev’e kuzey ve kuzeydoğudan saldırmıştı. Anca, aradan geçen sürede Ukrayna, Belarus sınırını mayın hatları ve istihkamlarla güçlendirmiş durumda.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir