• Paz. May 12th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Polonya’yla Tahıl Krizi, Aşılıyor mu?

Byadmin

Eyl 28, 2023

Ukrayna’yla Polonya arasında ilkbahar sonunda patlak veren ve giderek tırmanan tahıl krizinde yumuşama sinyalleri gelmeye başladı. Polonyalı yetkililer, Ukrayna’yla müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini belirtiyor.

Polonya Tarım Bakanı Robert Telus, Ukraynalı yetkililerle ilk görüşmenin gerçekleştiğini belirterek, bunun iyi bir gelişme olduğunu ve ilişkilerin “fayda sağlamayan” duygusallıktan kurtulmaya başladığını dile getirdi. Ukrayna’nın Polonya aleyhinde Dünya Ticafret Örgütü’ne yaptığı şikayetin geri çekilmesi teklifini olumlu olarak değerlendirdiklerini söyleyen Polonyalı bakan, Polonya ve Ukrayna’nın sadece kısa süreli değil, bu tür sorunların daha sonra da tekrarlanmasının önüne geçecek uzun süreli önlemler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Bakan Telus ayrıca, Polonya’nın Litvanya’yla, Ukranya tahılının Baltık limanlarına taşınması konusunu görüşmekte olduklarını kaydetti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da, bugün yaptığı açıklamada, tahıl krizinin ne Polonya’ya, ne de Ukrayna’ya fayda sağlamadığını ve tarihsel şartların, bu krizin üstesinden gelmeyi gerektirdiğini söyledi. Ukraynalı bakan, Polonya’da parlamento seçimlerinin olduğu 15 Ekim tarihine kadar tansiyonun yükselebileceğini, fakat sorunun çözlmesi için gerekenlerin yapılmakta olduğunu ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir