• Per. May 2nd, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Medvedev: Kiev ve Odesa, Bizim Olacak

Byadmin

Şub 23, 2024

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Rusya eski Cumhurbaşkanı Dmitri Medvedev, Rusya’nın Kiev’i ele geçirmesi gerektiğini, Odesa’nınsa, “Rusya’ya döneceği günü beklediğini” söyledi.

Medvedev, yaptığı konuşmada, daha önceden Rusya’nın Ukrayna sınırındaki iller için güvenlik bölgesi oluşturulması konusunun konuşulduuğunu hatırlatarak, bu güvenlik bölgesi oluşturma çabası çerçevesinde Rusya’nın Kiev’i “şimdi olmasa bile, belli bir zaman zarfında” ele geçirmesi gerektiğini söyledi. Kiev’in ele geçirilmesinin iki nedeni olduğunu söyleyen Medvedev, bunlardan birincisinin şehrin bir “Rus şehri” olamsı, ikincisinin ise, Kiev’de Rusya’ya yönelik tehditlerin toplanması olduğunu ifade etti.

Odesa’nın ise Rusya’ya döneceği günü beklediğini iddia eden Medvedev, Odesa’nın Rusça konuşan kişilerin yaşadığı bir Rus şehri olduğunu ve orada yaşayanların Rusya’yla birleşmeyi hayal ettiklerini iddia etti.

Rus Ordusu, Avdiyivka’yı ele geçirdikten sonra, güney ve doğu yönündeki saldırılarını yoğunlaştırdı. Rusya Güvenlik Kurulu, 2022 yazında yaptığı açıklamada, savaşın öncelikli hedeflerinden birinin Donbas bölgesinin tamamen ele geçirilmesi, bir diğer hedefinin ise, Ukrayna’nın Karadeniz sahilinin ele geçirilerek Moldova’ya ulaşılması olduğunu söylemişti. Ancak Rus Ordusu’nun 2022’nin kasım ayında Herson’un merkezini terkederek Dinyeper Nehri’nin doğu yakasına çekilmesi, bu planların gündemden çıkmasına neden olmuştu. Rusya şimdi, Ukrayna’ya Batı’dan gelen yardımın durmasından yararlanarak, bu planı tekrar uygulamaya çalışıyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir