• Pts. May 6th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Zelenski, Türkiye’nin Arabuluculuğuna Ne Diyor?

Byadmin

Şub 25, 2024

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Cumhuriyet Gazwtesi Temsilcisi ve Avrasya Haber Portalı Editörü Deniz Berktay’ın sorusuna verdiği yanıtta, Rusya’nın geçen yılın temmuz ayında tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinden sonra Ukrayna’nın tahıl ihracatını gerçekleştirmek için alternatif bir yol bulduğunu, fakat tahıl ihraç hacmini arttıracak girişimlerden memnun olacağını söyledi.

Zelenski, Kiev’de düzenlenen büyük basın toplantısında, Deniz Berktay’ın Türkiye’nin tahıl koridoru konusundaki arabuluculuk girişimi hakkındaki sorusuna verdiği yanıtta, Ukrayna’nın tahıl sevkiyatı konusunda alternatif güzergah bulduğunu, fakat tahıl sevkiyatını geliştirecek bütün önerilere açık olduğunu ifade etti. Zelenski ayrıca, Karadeniz’de Ukrayna’nın bir önemli limanı olan Nikolayev limanının tahıl sevkiyatına açılmasından da memnun olacaklarını dile getirdi.

Başka bir gazetecinin sorusu üzerine de Zelenski, Ukrayna’nın Rusya’nın elindeki Ukraynalı siyasi tutukluların serbest bırakılması konusunda Türkiye, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile sürekli irtibat halinde olduğunu kaydetti. Erdoğan’la sürekli irtibat halinde olduğunu dile getiren Zelenski, dieğr taraftan, Erdoğan’al yakın gelecekte bir görüşmenin planlanmadığını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir