• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Şimdi de Baltık Ülkeleri Savaşa Hazırlanıyor!

Byadmin

Şub 15, 2024

Baltık Denizi kıyısındaki üç eski Sovyet cumhuriyeti Estonya, Letonya ve Litvanya, Rusya’nın saldırma ihtimaline karşı, savunma hatları kurmaya başladı.

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, üç Baltık cumhuriyeti, bin kilometre kadar uzunluğunda bir hat boyunca, tanklara karşı “ejderha dişi” olarak adlandırılan savunma hatları ve mayınlı bölgeler, siperler oluşturmaya hazırlanıyor. Litvanyua Ordusu’ndan bir yetkili, Rusya’nın yakın bir gelecekte bu ülkelere saldırma ihtimalinin arttığını, diğer taraftan bu ülkelerin yüzölçümü olarak küçük olduklarını, dolayısıyla düşmanı durduracak bölgesel derinliğe sahip olmadıklarını söyleyerek, bu nedenle, bu ülkelerin her bir santimetrekaresini savunmaya yönelik önlemler almakta olduklarını dile getirdi.

Üç Baltık ülkesi, 1918-1940 yılları arasında bağımsız cumhuriyet olarak varlıklarını sürdürdükten sora, bu tarihte, Sovyet kuvvetleri tarafından ele geçirilmiş ve Sovyetler Birliği’ne katılmıştı. Bu üç cumhuriyet, Doğu Avrupa’da en Rus karşıtı ve ABD yanlısı yönetimlerin olduğu devletler olarak biliniyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir