• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Savaşın Odaklandığı Avdiyivka’da Son Durum, Ne?

Byadmin

Şub 16, 2024

Rusya’nın Ekim ayından beri taarruz halinde olduğu Avdiyivka’da Rus güçleri, yavaş da olsa, ilerleyişi sürdürüyor. Öte yandan, bölgedeki son durumla ilgili, birbiriyle çelişen haberler geliyor.

Ukrayna’nın Donetsk ilinin Pokrovsk ilçesine bağlı bir belde olan Avdiyivka, savaştan önce, 31 bin kişilik bir nüfusa sahipti. Ukrayna’nın 2014 yılından beri tahkim ettiği Avdiyivka, bölgeyi denetleyen önemli bir konumda bulunuyor.

Rus yayın organları, Avdiyivka’nın son birkaç gün içinde tamamen kuşatmaya alındığını iddia ediyor. Buna karşılık Ukrayna kaynakları, Avdiyivka’yı geri hatlara bağlayan “Hayat Yolu” adlı yolun bulunduğu İndustriyalna Caddesi’nin Rus güçlerinin kontrolüne geçtiğini doğrulamakla birlikte, şehre takviye kuvvet sevki ve şehirdekilerin tahliyesi için yeni bir koridor açıldığını, dolayısıyla, şehirdeki Ukrayna kuvvetlerinin tam kuşatma altında bulunmadığını söylüyor.

Rus yayın organları bugün itibariyle şehrin yüzde 20’sinin, Ukrayna yayın organları ise, şehrin yüzde 15’inin Rus güçlerinin kontrolüne geçtiğini söylüyor. Diğer taraftan, şehirdeki en önemli mevzilerden Zenit’in Ruslar’ın kontrolüne geçtiğini, Ukrayna yaın organları da doğruluyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, bugün yaptığı açıklamada, kendileri için en önemli hususun askerlerin hayatı olduğunu söyleyerek, gerekirse Avdiyivka’dan geri çekilebileceklerinin de sinyalini vermiş oldu.

Rusya’nın Ukrayna’ya yeni askeri yardım gelmeden önce, kara savaşlarından azami sonucu almaya çalıştığı yorumu yapılıyor.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir