• Cts. Tem 27th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Rusya – Ukrayna Savaşı’nda Yeni Sansasyon! Uçakta Kim Vardı?

Byadmin

Oca 24, 2024

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş bütün şiddetiyle sürerken, gündem şimdi de, düşürülen Rus uçağıyla sarsıldı. Rusya, Ukrayna sınırındaki Belgorod ilinde, Il-76 tipi bir askeri nakliye uçğının, Ukrayna füzeleri tarafından düşürüldüğünü söyledi. Rusya yönetimi, uçakta, esir değişimi için getirilen 65 Ukraynalı savaş esirinin bulunduğunu savunuyor.

Rusya’nın iddiasına göre uçak, Ukrayna füzesiyle düşürüldü. Rusya yönetimi Ukrayna’yı, provokasyon düzenlemekle suçluyor.

Ukrayna yönetimiyse, bugün esir değişiminin yapılmasının planlandığını doğrulamakla birlikte, Rusya’nın Ukrayna’ya, uçakla ilgili olartak ve esirlerin ne yolla getirildiği konusunda hiçbir bilgi vermediğini söylüyor. Ukrayna yönetiminden yapılan açıklamada, uçakta esirler yerine, S-300 füzelerinin de bulunuyor olabileceği ifade edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mihaylo Podolyak, yaptığı açıklamada, Ukrayna sınırına ve ateş hattına 30 kilometreden daha az mesafede uçan bir uçağın, savaş şartlarında vurulmasının normal olduğunu, uçağa ve esir değişimine ilişkin kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını ifade etti. Podolyak, Rusya’nın Ukrayna kamuoyunda karışıklık yaratma amacında olduğunu dile getirdi.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir