• Paz. May 19th, 2024

AVRASYA HABER PORTALI

UKRAYNA, RUSYA VE TÜM AVRASYA GÜNDEMİ DENİZ BERKTAY FARKIYLA!

Hem Rusya’yı, Hem Ukrayna’yı Memnun Eden Mahkeme

Byadmin

Oca 31, 2024

Birleşmiş Milletler’in alt kuruluşlarından La Haye’deki Uluslararası Adalet Divanı’nın kararı, hem Rusya’da, hem de Ukrayna’da, başarı olarak görülüyor.

Ukrayna’nın Rusya aleyhinde 2017 yılında açtığı dava, bugün sonuca ulaştı. Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik terörizme destek veren ülke ve soykırım suçlamalarıyla açtığı davada mahkeme, Ukrayna’nın tazminat talebini reddetti. Ukrayna’nın 2014 yılında Donetsk ilinde Rus yanlısı ayrılıkçıların denetimindeki bölgede düşen Malezya uçağı konusundaki araştırma talebi de, mahkeme tarafından geri çevrildi.

Ukrayna’nın Donbas’ta ayrılıkçılar tarafından kurulan “Donetsk Halk Cumhuriyeti” ve “Lugansk Halk Cumhuriyeti” adlı oluşumların terörist örgüt olarak tanınması talebi de, mahkeme tarafından kabul görmedi. Ancak mahkeme, Rusya’nın Ukrayna’nın uyarılarını dikkate almadığına hükmederek, Rusya’nın terörle mücadele konusunda kusurlarının olduğuna karar verdi. Benzer şekilde, Rusya’nın Kırım’da Ukraynalı ve Kırım Tatarları’na yönelik soykırım uyguladığı iddiası, mahkeme tarafından kabul edilmezken mahkeme, Rusya’nın Kırım’da insan hakları ihlalleri uyguladığına hükmetti.

Ukrayna’nın taleplerinin büyük çoğunluğunun reddedilmesi Rusya’da başarı olarak görülürken, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda bazı konularda suçlu olduğunun kabul edilmesinin, Ukrayna açısından bir başarı olduğunu dile getirdi.

Avrasya Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir